10 porumbei orig. Jan Polder

Din data de 22 noiembrie, pentru prima data in Romania va avea loc o super licitatie a crescatorului olandez Jan Polder, un crescator foarte pasionat de concursurile de fond-maraton si printre putini crescatori poate chair singurul, care au o crescatorie bazata 100 % pe porumbei din lina JAN AARDEN.

pentru licitatie Click  aici

Jan Polder a fost  “ infectat ” cu acest virus inca din copilarie, de la varsta de 10 ani a crescut printre porumbei si a concurat impreuna cu tatal sau Cor Polder la toate categoriile de distanta, pana in anul 1982, cand dupa casatorie a considerat ca este momentul sa si creeze propria crescatorie. Inca din copilarie pentru Jan Polder concursul de la St. Vicent cel mai important  al Olandei pe vremea aceea la impresionat foarte tare. Dupa victoria lui Anton Rijswijk din 1975 si Mr. VE Otto in 1981, ambii castigand cu porumbei din linia Jan Aarden , Jan  a hotarat ca trebuia sa obtina cei mai buni porumbei  din linia Jan Aarden care erau disponibili la vremea aceea, porumbei care sa i aduca rezultatele mult visate la zborurile national si internationale. Acesta a fost visul lui Jan, care sa si implinit pntru prima data in anul 2005, cand Victoria a castigat concursul de la St Vicent impotriva a 32.240 porumbei. Doar 2 porumbei au reusit sa depaseasca viteza de 900 m/min, dar Victoria a ajuns cu aproape 1 ora innaintea celuilalt. Ea deja confirmase inninte cu 1 an cand a castigat loc 7 nat. St-Vicent.

Victoria

Mai tarziu cand bugetul familiei i a permis sa investeasca mai mult in porumbei, Jan a cumparat porumebi consangvini Jan Aarden de la Jac Steketee, pui  din faimousl Marseille si Perpignan, ambii fii din “Stalpul Crescatoriei“ ,“The 788”. Tot in acea perioada a investit in porumbei Jan Aarden si de la Ko van Dommelen, pui din:  “femela Pau”, o sora cu “femela Pau” , Alicante si nepoti din “ t Oud Brommertje’, toti acestia fiind porumbei reprodusi de Ko van Dommelen, direct din porumbei Jan Aarden si de la Jan Cools un brutar din Nieuw Vossemeer, care avea o crescatorie de top cu porumbei direct de la Jan Aarden.
Mai tarziu cativa porumbei Jan Aarden au venit si din crescatoria Batenburg, rude apropiate cu cel mai bun reproducator “the Witbuik”.  Impreuna cu fratii Bruggeman, Jan a facut o super pereche cu femela  “Witstaart” si un fiu din perechea de top ‘Orhan’ si ‘Myra’, toate aceste crescatorii avand acelasi sange, Jan Aarden din Steenbergen.
In 19888 primul rezultat notabil a fost la Perpignan din 3.162 porumbei. Jan a imbarcat 7 porumbei si a castigat loc 8,44,66,75 nat etc. pana in 1991 a mai castigat 3rd nat. Barcelona, 5th International, 5th and 9th nat. Marseille, 8th nat. Perpignan,  9th , 11th nat. San Sebastian, iar in 1991 a castigat loc 1 crescatori maraton al Olandei cu doar 24 porumbei maturi, in lotul de zbor. In acel an familia Polder s a mutat intr o alta locatie si toti porumbeii de zbor au fost vanduti. La noua adresa  un nou inceput a fost facut cu tinerii, iar dupa 2 ani au apraut si primele rezultate care l au plasat in topul celor mai buni crescatori la concursurile de fond si maraton, rezultate care se mentin si in ziua de azi.

Chair si din cei mai buni porumbei, poti reproduce porumbei fara nici o calitate!!”

In Europa sunt mai multe statiuni de crestere care pretind  ca ofera porumbei PUR Jan Aarden, foarte frumosi cu un ochi de neimaginat, dar singura problema este ca acestia nu au fost selectati niciodata dupa rezultate.

Cateva dintre cele mai bune rezultate obtinute de Jan Polder

1 nat as-porumbel (inter pares) 3 ani Barcelona 1995 , 1996 , 1997, si castigator Golden Barcelona Pigeon cu “de Witstaart”.

De Witstaart

1 international as-porumbel (inter pares) 5 ani Pau 1998 – 2002 cu Husky

Husky

1 international as-porumbel (inter pares) 5 ani Pau 2004 – 2005 – 2006 – 2007 – 2008 cu Black Magic Woman

Black Magic Woman

1 nat. maraton din primii 10 nominalizati
2 nat. maraton total
3 nat. Westeuropean Supermaraton concursuri international
9 nat. maraton

1st. national nat. St. Vincent cu Victoria
3rd. national Barcelona cu Sjoukje
3rd. national St. Vincent cu Rainbow Warrior
5th. national Marseille cu Perpignan
5th. national St. Vincent cu Whispering Wing
7th. national St. Vincent cu Victoria
7th. national St. Vincent cu Rainbow Warrior
8th. national Mont de Marsan cu Rainbow Warrior
8th. national Perpignan cu the Perpignan
8th. national Bergerac cu Butterfly
9th. naional Cahors cu Joep
9th. national Marseille cu the Marseille
9th national San Sebastian cu Beauty 73

Delta

Dolores

Nadal

Rainbow Warrior

batenburg duivin

Puteti lasa un raspuns, sau trackback din site-ul dvs.

6 Comentarii la “10 porumbei orig. Jan Polder”

 1. florentini says:

  La ce preturi sa ne asteptam?

 2. alex says:

  nu stiu exact, incerc sa mai negociez dar nu o sa depaseasca
  300 euro cu transportul inclus

 3. hanzi says:

  Porumbeii Jan Aarden sänt päsäri care au fäcut mai multi crescätori fericiti si Cunoscuti in Lumea
  Sportului Columbofil .
  Nu ratati ocazia !!

 4. dorel says:

  cand vor aparea la licitatie si unde?

 5. alexandru says:

  dect sa cumpar porumbei tai in pedigreu si porumbei slabi mai bine cumpar un porumbel zburat la noi este si mai sigur si mai eftin spor;’ la vnzare’

Lasa un raspuns